Szabadidő

Kihívták a rendőrséget az unatkozó kutyák

Míg gazdájuk nem volt otthon, tizenhatszor hívták a segélyhívót az asztalon felejtett mobiltelefonról.

Titokzatos segélyhívás futott be a Minnesota állambeli Lakeville település rendőrkapitányságára. A hívó nem szólt bele a telefonba, csupán kutyaugatás hallatszott a háttérből. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, hiszen feltételezhető volt, hogy olyasvalaki kért segítséget, aki valamilyen oknál fogva nem tudott beleszólni a telefonba. 

A ház, ahonnan a hívást indították békésnek és szemlátomást üresnek tűnt. Időközben viszont újabb három segélyhívás futott be onnan.

A rendőrök körbejárták az épületet, de semmi gyanúsat nem láttak, ezért tovább indultak. A segélyhívások azonban folytatódtak, így visszatértek a házhoz. Kiderítették a tulajdonos telefonszámát, aki megadta nekik a kódot, amivel ki tudják nyitni a garázst.

Ahogy bejutottak az épületbe, két kutyával, Remyvel és Bomberrel találták szembe magukat. A négylábúak először kissé félénken viselkedtek, ám hamarosan feloldódtak és hagyták magukat simogatni.

A rendőrök a házban megtalálták az asztalon felejtett mobiltelefont is. Erről indítottak segélyhívásokat az unatkozó ebek.

A gazdi alig akarta elhinni, hogy a kutyái telefonálgattak, még szervizbe is elvitte a készüléket, hogy megnézesse, van-e valami hibája, amitől esetleg „önálló életet” kezdett el élni, ám kiderült, hogy semmi baja. 

A diszpécser összesen egyébként tizenhat segélyhívást kapott a kutyusoktól. Természetesen ő is nagyon örült, hogy nem valódi vészhelyzetről volt szó.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top