Szabadidő

El sem hinnéd, milyen illetlen dolgot rejtettek el A kis hableány plakátján!

A klasszikus Disney-rajzfilm VHS-kiadásának reklámanyagain egy igen különös formájú kastély is feltűnik.

Sasszemű Disney-rajongók szúrták ki, hogy A kis hableány VHS-kiadásának borítóján egy pénisz formájú kastélyt rejtett el a grafikus. Az AsiaOne azt írja: a pletykák szerint a borító tervezője bosszúból dugta el a fallosz alakú tornyot az inkriminált alkotáson, miután megtudta, hogy főnökei ki akarják rúgni – de a Snopes nevű fact-cheking oldal hamar cáfolta ezt.

A Snopes a borítót készítő művészt is felkutatta: a névtelenül nyilatkozó rajzoló azt mondta, hajnalig dolgozott, fáradt volt, és a furcsa formájú torony csak véletlenül került rá a képre.

A sokakat megosztó témához Dave Woodman, A szépség és a szörnyeteg és A kis hableány animációit készítő művész is hozzászólt. Woodman azóta törölt Instagram-bejegyzésében kollégájára, Stephen Worth animátorra hivatkozva azt írta, hogy a képet egy Ron Dias nevű grafikus készítette.

Worth szerint Dias rengeteget dolgozott a rajzon, és „kicsit kótyagos volt” az alvásmegvonás miatt, ezért úgy döntött, egyfajta „belsős vicc gyanánt” elrejti rajta a pénisz alakú kastélyt. Másnap, amikor még egyszer átnézte a képet, rájött, hogy hibázott, és később maga ajánlotta fel a Disney szakembereinek, hogy ingyen átalakítja a borítót – de ők végül változtatás nélkül elfogadták a tervet.

Olyannyira, hogy Dias további megbízásokat is kapott tőlük: ő lett A kis hableány sorozatváltozatának vezető látványtervezője, majd művészeti vezetője is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top