Szabadidő

Idézetek A kis hercegből – testnek és léleknek

A felnőtteknek talán többet is mond a könyv, mint a gyerekeknek.

Talán nekünk, felnőtteknek mond többet Antoine de Saint-Exupéry könyve, nem a gyerekeknek. Nekünk, akik már túl vagyunk egyen s máson, és már kevéssé hiszünk a jóban, a jókban, mert kicsit kiüresedtünk. Talán mi vagyunk azok, akiknek újra és újra át kellene lapoznunk A kis herceget. Ha jól vagyunk, és akkor is, ha kevésbé. Ha bánt valami, ha nagy öröm ért, ha nevetni vagy sírni vágyunk. 

A kis herceg (forrás: Móra Kiadó)

Éjszaka majd fölnézel a csillagokra. Az enyém sokkal kisebb, semhogy megmutathatnám, hol van. De jobb is így. Számodra az én csillagom egy lesz valamerre a többi csillag közt. Így aztán minden csillagot szívesen nézel majd… Mind a barátod lesz.

 

Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz – meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énreám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz-meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra…

 

Két-három hernyót el kell tűrnöm, ha meg akarom ismerni a pillangókat.

A többi idézetet a könyvből az Anyajajj Caféblogon olvashatjátok el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top