Szabadidő

Szívmelengető: így örül a hónak a férfi, aki még sosem látott telet

Épp letarolja az internetet a videó, amelyen az ázsiai férfi életében először találkozik a hópelyhekkel. A váratlan népszerűségből ráadásul környezetvédő kampány is sarjadt.

Bár errefelé mostanság valószínűleg már senki nem örülne a havazásnak, és mindenki a centit vágja a tavasz beköszöntéig, az alábbi videókat érdemes megnézni, mert ilyen őszinte és tiszta örömöt nem mindennap lát az ember.

A képsorok főszereplője egy Mr. Tung nevű – feltehetően kínai származású – férfi, aki egy idősek otthonában dolgozik szakácsként a kaliforniai Banningben. A videót egy munkatársa, Jesse Garcia készítette róla, aki Twitter-oldalán azt is elmondta, hogy Mr. Tung egy hihetetlenül kedves és barátságos ember, akire afféle pótapaként is tekint. Mr. Tungnak ugyanis mindig van hozzá pár jó szava, sőt értékes életvezetési tanácsokkal is ellátja a Jesse-t.

A kedves videónak van egy második része, ezt szintén Garcia osztotta meg a twitterezőkkel. Az eredeti felvétel eközben már több mint tízezer lájkot kapott, 1500-an pedig meg is osztották ismerőseikkel.

Ha pedig mindez még nem lenne kellően megható, Mr. Tung fia, Henry Tung is feltöltött egy videót a Twitterre, amelyen édesapja köszönetet mond (!) az internetezőknek, amiért vele együtt örültek a hónak, illetve az ő örömének.

„Köszönöm mindenkinek, aki velem örült annak, hogy először láttam havat a kaliforniai Banningben” – mondja Mr. Tung a felvételen. „Ez az első alkalom, nagyon boldog vagyok. Isten áldjon titeket, legyetek boldogok, és éljetek jó egészségben. Köszönöm, sziasztok!”

Jesse Garcia a fentiek láttán egyébként még egy közösségi adománygyűjtő oldalt is létrehozott, ahol arra gyűjt pénzt, hogy Mr. Tungot és családját el tudja küldeni a kaliforniai Big Bear Lake síparadicsomba, hogy még több havat láthasson. Emellett azonban a befolyó összeg egy részét jótékony célokra szeretné fordítani: a klímaváltozás elleni harcot támogatná a pénzből, hogy Mr. Tungnak még sok havas télben lehessen része.

Nem, nem sírunk, csak belement egy hópehely a szemünkbe…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top