Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Elözönlöttek a hupikék törpikék egy német kisvárost

Szombaton megdőlt a törptalálkozók világrekordja a dél-németországi Lauchringen településen.

Hupikék törpikék számára rendeztek találkozót egy német kistelepülésen. Végül 2762 kékre festett, fehér sapkás „törp” gyűlt össze, amivel így a szombati, lauchringeni esemény az eddigi legnagyobb törptalálkozóvá vált. Az előző rekordot 2009-ben diákok állították fel Walesben. Az akkori találkozón 2510-en vettek részt.

Forrás: YouTube

A szervezők egyik szóvivője szerint ezúttal számos család érkezett gyerekekkel, ami jelentősen megnövelte a résztvevők számát a három évvel korábbi rendezvényhez képest. A 7700 lakosú Lauchringenből így vált egy napra Aprajafalva.

A szervezők szerint a rekordkísérlet felállításánál szigorúak a követelmények: csak azokat a résztvevőket lehet az összeszámolásnál figyelembe venni, akik törpnek öltöztek, és a csoportos fotón is láthatóak. Ezenfelül a kék smink vagy megfelelő kosztüm, ahogy a törpsapka is, elengedhetetlen.
    
A szóvivő közölte azt is, hogy a mókás akcióból származó bevételeket a korábbiakhoz hasonlóan szociális célokra fordítják a térségben.
    

A világhírűvé vált hupikék törpikék tavaly ünnepelték hatvanadik évfordulójukat. A mesefigurák megálmodója, Pierre Culliford, alias Peyó jóvoltából először 1958 őszén tűntek fel egy belga képregénymagazinban Johan és Pirlouit (magyarul Janó és Bibice) középkori mesehősök partnereiként, eredetileg Schtroumpf néven. Az első önálló történet 1959-ben látott napvilágot.
    
Noha Peyo 1992-ben elhunyt, a törpök filmjei fia, Thierry Culliford felügyelete alatt készülnek. Több mint 35 különálló kalandjukat tartalmazó albumaikat 70 országban több mint 50 millió példányban adták el. A „két és fél almányi” magas figurák történetét legalább harminc nyelven forgalmazzák világszerte. A történetekből készült rajzfilmsorozat epizódjainak száma meghaladja a 300-at.

Címlap

top