Szabadidő

Otthonra lelt a füvezők által talált kövér tigris

A nagymacskát furcsa körülmények között egy houstoni házban találták meg, azóta biztonságba helyezték, ahol új barátai és furcsa zöld talaj várta.

A hét egyik legfurcsább és legviccesebb híre kétség kívül az a hétfői eset volt, amikor két houstoni fiatal egy elhagyott házba lógott be, hogy ott nyugalomban füvezhessenek, aztán alaposan meglepődtek, amikor egy óriási, körülbelül 500 kilóra hízott tigrissel találták magukat szembe. Szerencsére az állat ketrecben volt, emellett láthatóan jól táplálták, a ketrec környéke ugyanis tele volt friss csomagolt hússal.

A fiatalok jelentették az esetet a rendőrségen, igaz, a diszpécser eleinte arra gyanakodott, hogy valószínűleg a marihuána hatására látnak oda nem illő dolgokat – nem mintha a hallucinációnak bármi köze lenne a THC hatásaihoz –, ennek ellenére a helyszínre küldött egy járőrt, aki megerősítette, hogy valóban egy illegálisan tartott vadállatról van szó.

A tigrist ezután elkábították, majd előbb egy állatmenhelyre, onnan pedig a texasi Cleveland Amory Black Beauty Ranch állatvédő alapítvány rezervátumába szállították, ahol több mint 800 állat éli mindennapjait. Közben elnevezték Tysonnak, utalva ezzel a Másnaposok című film ikonikus jelenetére, amelyben a főhősök szállodai lakosztályukban egyszer csak találnak egy tigrist, amelyről kiderül, hogy Mike Tyson tulajdonát képezi.

„A ranch területén több mint kéthektáros, természetes erdőben kialakított élőhely található, amely emlékeztet a tigris természetes élőhelyére” – írta a Humane Society állatvédő szervezet a CNN hírcsatorna értesülései szerint. „Az állat itt kap helyet, amíg nem születik döntés a végleges elhelyezéséről.”

Tyson tehát jó helyre került, különösen, hogy új élőhelyét két másik tigrissel oszthatja meg. Igaz, velük egyelőre még nem találkozhatott, mert a biztonság kedvéért legalább két hétre karanténba helyezték, hogy megbizonyosodhassanak róla, nem hordoz semmilyen kórokozót.

Ő nem Tyson, hanem az egyik leendő lakótársa a texasi ranch egyik „rezidense” (Fotó: Cleveland Amory Black Beauty Ranch)

A tigris most épp új élőhelyét igyekszik megszokni, újdonsült gondozói szerint ez időnként mulatságos pillanatokat okoz.

„Szívmelengető volt látni, amikor először kiengedtük a ketrecéből” – nyilatkozta dr. Mikaela Vetters, aki Tyson rehabilitációját vezeti. „Nagyon gyanakodva lépked, mintha csak forró homokon járna, ez bizonyára azért van, mert korábban még sohasem járt füvön.”

A houstoni rendőrök eközben nyomoznak a ház és a tigris egykori tulajdonosa után, ugyanis egyelőre nem tisztázott, hogyan fordulhatott elő, hogy Houston kertvárosában valaki egy tigrist tartson. A nem megfelelő körülmények közti állattartás mellett ugyanis az ilyen vadállatok csak különleges engedélyek birtokában tarthatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top