Szabadidő

Megvan az idei év legjobban várt sorozatának premierdátuma

Ráadásul olyan sztárparádé várható, hogy az apokalipszis négy lovasa adja a másikat.

A fenti bevezetőben indokolt a végítélet előjeleinek említése, a szóban forgó sorozat ugyanis a Neil Gaiman és Terry Pratchett közösen írt regényéből, az Elveszett próféciákból (Good Omens) készül. Sajnos a bemutatót utóbbi nem érhette meg, Terry Pratchett ugyanis 2015-ben Alzheimer-kór következtében elhunyt.

David Tennant (b.) és Michael Sheen (j.) az Elveszett próféciák (Good Omens) főszerepében (Fotó: Amazon)

Kettejük közös alkotása valódi kultuszkönyv, amelynek története az újszülöttként véletlenül elcserélt Antikrisztus és az ő eljövetele körül forog. A két főszereplő: Aziraphale, az angyal és Crowley, a démon, akiknek közre kellene működni a világvége előidézésében, illetve az eltűnt Antikrisztus előkerítésében, dolgukat azonban nehezíti, hogy a Földön töltött évezredek alatt mindketten megkedvelték ezt a világot.

Neil Gaiman egyébként Twitter-oldalán jelentette be, hogy az Elveszett próféciák egyetlen évadból, azon belül pedig hat egyórás epizódból fog állni, ma pedig végre az is kiderült, hogy az első rész május 31-én érkezik az Amazon Prime streaming-szolgáltatására.

Az angyal szerepében a Masters of Sex című sorozatból ismert Michael Sheen tűnik majd fel a képernyőn, míg démoni ellenfelét a legendás Doctor Who címszerepét is alakító David Tennant kelti majd életre.

Rajtuk kívül azonban olyan nevek is szerepelnek a stáblistán, mint Jon Hamm, a Városfejlesztési osztályból (Parks and Recreation) ismert Nick Offerman, Miranda Richardson, a tavaly Oscar-díjjal jutalmazott Frances McDormand, és egészen friss hír, hogy a sátán hangját pedig Benedict Cumberbatch kölcsönzi majd.

Aki eddig még nem olvasta az Elveszett próféciákat, annak csak ajánlani tudom, garantált szórakozás, reméljük, a sorozat hűen visszaadja majd a két író egészen sajátos humorát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top