Szabadidő

19 évesen milliárdokat nyert a lottón, ma 10 fontos órabérért cipeli a szenes zsákokat

A fiatal skót srác minden pénzét elszórta nőkre, szerencsejátékra, italra és drogokra.

Úgy tűnik, nem igaz a viccekből ismert sztereotípia, miszerint a skótok fukar népség. Michael Carroll legalábbis biztosan nem az, kevesebb mint 10 év alatt ugyanis az utolsó fillérig elköltötte 10 millió fontos (vagyis – a mai árfolyam szerint – 3,65 milliárd forintos!) lottónyereményét. Most teljesen leégve, 10 fontos órabérért cipeli az 50 kilós szenes zsákokat, és aprítja a fát 12 órás műszakokban. Saját bevallása szerint mégsem bánt meg semmit:

Tíz év alatt eltüntettem a 10 millió fontomat. Most nincs se otthonom, se autóm, mégsem vagyok keserű. Könnyen jött, könnyen ment

– nyilatkozta.

Carroll 2002-ben vitte haza a 9,7 millió fontos főnyereményt, amiből 4 milliót rögtön szét is osztott barátai és családtagjai között. Ezután vett egy kisebb palotát Norfolkban, és elkezdte szórni a pénzt szenvedélyére, a versenyautókra.

Hamarosan az is kiderült, hogy a fiatal férfi nem ismer határt, ha bulizásról van szó: elmondása szerint milliókat költött kokainra, szerencsejátékra, prostikra és italra. Nem telt bele sok idő, és máris napi két üveg vodka volt az alap nála.

Ennek az életmódnak hamar megtapasztalta az árnyoldalát is: többször  letartóztatták, többek között ittas vezetésért, 2006-ban börtönbe is került. A lejtőn nem volt megállás, 2010-ben csődöt kellett jelentenie.

Carroll 2006-ban (Colin McPherson/Corbis via Getty Images)

Ezután a nulláról kellett újrakezdenie. Carroll mégis úgy látja, hogy a pénz elvesztése volt a legjobb dolog, ami történhetett vele. Most kénytelen visszafogni magát, így fizikailag is jobb formában van: a csőd után több mint 30 kilót fogyott. Még mindig lottózik, de megfogadta, hogy ha újra nyer, megtartja a munkáját, és nem keresi majd a bajt.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top