Szabadidő

Lady Gaga tarolt a Grammy-gálán

Lady Gaga, Dua Lipa és a Childish Gambinóként rappelő Donald Glover is kapott díjat a 61. Grammy-díj gáláján.

A vasárnap este Los Angelesben tartott díjkiosztó háziasszonya, Alicia Keys azzal indította a műsort, hogy a színpadra hívta az Egyesült Államok korábbi first ladyjét Lady Gagával, Jada Pinkett Smithszel és Jennifer Lopezzel egyetemben, hogy személyes élményeiket felidézve mondják el, miképp változtatta meg az életüket a zene, és erősítette meg őket női mivoltukban.

Alicia Keys (fotó: MTI/Matt Sayles/Invision)

Lady Gaga később díjazottként is visszatért a színpadra: a Csillag születik című film dalai révén a legjobb popduó, a legjobb popszóló és a vizuális média számára írt legjobb dal kategóriában győzött.

Lady Gaga (fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo)

Childish Gambino, azaz Donald Glover This is America című száma kapta az év felvételének és az év dalának járó elismerést. A rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló szám előadója viszont nem ment el a díjkiosztóra. Az év albumának járó elismerést Kacey Musgraves countryénekesnő Golden Hour című lemeze kapta.

Dua Lipa brit énekesnő kapta az év legkiemelkedőbb új előadójának járó elismerést. Az electropop műfaj 23 éves énekes-szerzője 2016-ban mutatkozott be Hotter than Hell című dalával, később pedig az amerikai Top 100-as slágerlistára felkerült Blow Your Mind (Mwah) című dalával vált híressé. (MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top