Szabadidő

Így dühöngenek az autósok – Kanadában

Ha szorult már ökölbe a kezed a kocsiban ülve, nézd meg, hogyan kezelik a közúti stresszhelyzetet a világ egyik legudvariasabb nemzetének tartott észak-amerikai országban.

Múlt héten írtuk meg, mi történik, ha Kanadában bedugul a forgalom az autópályán. Videó is készült róla, hogy a lezárt sztrádán veszteglő autósok nem türelmetlenkednek, nem feszengenek, hanem vidám rögtönzött hokimeccsel ütik el az időt. Ha még nem láttad, érdemes megnézni, egészen szívmelengető felvétel.

Most egy újabb hasonló esetről készült videó, amely bemutatja, hogyan reagál egy kanadai sofőr, ha az előtte haladó autós kolléga láthatóan annyira nem törődik a közlekedésbiztonsággal, hogy még a saját járműve hátsó szélvédőjéről sem távolította el a havat.

Sok agresszív autós tanulhatna a kanadai sofőröktől (Fotó: iStockphoto)

A jelenet fájóan ismerős lehet bárkinek, aki látott már közelebbről közúti konfliktust a piros lámpánál ácsorogva. A hátsó autóból kipattanó ember valamilyen eszközzel (ez nálunk jellemzően baseball ütő vagy vipera szokott lenni) megindul az előtte álló kocsi felé.

A kanadai videón is ez történik, legalábbis az első képsorok láttán arra gondolna az ember, hogy itt bizony verekedés, de legalábbis egy ablak betörése fog következni, aztán… de nem lövöm le a poént, mindenki nézze meg a videót.

Az általános közlekedési morált elnézve, nem ártana, ha a magyar autósok – tisztelet természetesen a feltehetően a csendes többséget képező kivételnek – egy kis kanadai szellemiséggel átitatódva ülnének reggelente a kormány mögé.

A videó egyébként rendkívül népszerű lett, több mint 35.000 ember – köztük például a Parks and Recreation című sorozatból ismert Nick Offerman – osztotta meg a követőivel, és több mint 123 ezer lájkot is kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top