Szabadidő

Hegyes kampót (!) talált a tamponban egy fiatal lány – fotók

Szerencsére időben észrevette, különben súlyosan megsérülhetett volna.

Horogra emlékeztető, hegyes kis fém kampót talált a tamponjában egy 22 éves amerikai lány. Harmony Grantet elmondása szerint valósággal sokkolta a felfedezés. A kampó épphogy kilógott a tampon belsejéből, így ha nem vizsgálja meg jobban, az is lehet, hogy észre sem veszi.

Harmony Grant/Facebook

Grant azonnal megosztott néhány fényképet a Facebookon, hogy figyelmeztesse a barátait és ismerőseit a potenciális veszélyre. Ezután felkereste a tampont gyártó céget, az Edgewell Personal Care-t is. A cég elnézést kért, majd felajánlotta, hogy visszafizetik a tamponok árát, konkrétan 7 dollárt (~2 ezer forintot).

Grant persze nem elégedett meg ennyivel:

Teljesen elfogadhatatlannak találtam [a cég reakcióját]. Úgy éreztem, úgy kezelték a helyzetet, mintha nem lenne nagy dolog. Pedig komolyan is megsérülhettem volna

– nyilatkozta egy helyi lapnak.

A Yahoo megkeresése után a tampongyártó cég közleményt adott ki. Ebben leírták, hogy szigorú minőség-ellenőrzést tartanak, hogy biztosak lehessenek benne, csupán elszigetelt esetről van szó. Eddig más hasonló bejelentés nem érkezett hozzájuk. Egyúttal azt is közölték, hogy a vásárlóik egészsége és biztonsága a legfontosabb számukra.

Grantet – érthető módon – traumatizálta az élmény, azt mondta, soha többé nem fog tampont használni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top