Szabadidő

Ilyen időre készülhetünk a hét utolsó napjára

Az ország nyugati részén élők sok csapadékra, erős széllökésekre készüljenek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton erősen felhős lesz az ég, és napközben már csak helyenként, estétől a Nyugat-Dunántúlon viszont ismét egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra. A déli, délkeleti szelet egyre több helyen kísérhetik erős, Sopron térségében olykor viharos közeli lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére általában 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte északkeleten még kisüt nap. Nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, de a Tiszántúlon csak délután és csak néhol lehet csapadék. Estétől a Dunántúl északnyugati részein már vegyesebb halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A délkeleti, majd az északira forduló szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de északnyugaton kissé hidegebb lesz.

Fotó: OMSZ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top