Szabadidő

Nem tudta megoldani a matekházit, felhívta a 911-et

Szerencséjére a diszpécser humoránál volt.

A 911-es segélyhívószámon kért segítséget egy amerikai kisfiú az indianai Lafayette városában, miután nem tudta megoldani a matekháziját. A mulatságos esetről az AP hírügynökség számolt be.

A kisfiú először kertelni kezdett a telefonban, elmondta, milyen rossz napja volt az iskolában, és hogy milyen sok házi feladatot adtak neki, mire végre rátért, hogy a matematikával, egészen konkrétan a törtekkel van problémája. Szerencséjére a hívást fogadó diszpécser, egy bizonyos Antonia Bundy humoránál volt, és segített neki megoldani az egyenletet, amelyben háromnegyedet és egynegyedet kellett összeadni.

A rendőrség a Twitterre is feltöltötte a beszélgetés felvételét, ezen hallatszik, hogy a kisfiú a hívás végén bocsánatot kért, hogy a 911-et hívta a házi miatt, de nagy szüksége volt a segítségre. A rendőrség az eset kapcsán azért újból figyelmeztetett mindenkit, hogy a segélyhívót lehetőleg csak valódi vészhelyzetek esetén hívják.

Címképünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top