Szabadidő

Elképesztő! 99 évesen próbálta ki a falmászást a szupernagyi – videó

Nemcsak kipróbálta, hanem fel is mászott a fal tetejére. Nem semmi.

Életében először próbálta ki a falmászást egy 99 éves nagymama, és rögtön el is jutott a fal tetejére. Greta Plowman csak a 70 éves lányát szerette volna megnézni a manchesteri sportközpontban, de végül ő maga is a beülőben találta magát.

Gretát az unokája és a lánya biztosította lentről, és bár a kötelek miatt nem tudott volna leesni, kicsit aggódtak. Arra viszont egyáltalán nem számítottak, hogy egy 99 éves nagymama ilyen szuperül teljesít a falon, azt hitték, el sem tud indulni majd.

A legtöbb ember nagyon nyugtalan az első mászása előtt, de Gretán nem láttam ijedtséget. Fellépett a falra, aztán lassan, de folyamatosan haladt a teteje felé, és végül el is érte a csúcsot

– mondta Greta unokája, Tim.

Nagymamája teljesen odáig volt az élménytől, és bár kissé sajogtak az ujjai, megtanulta, hogy hogy sokkal könnyebb a lábával tolnia magát felfelé.

Megkérdezte tőlem, hogy a korához képest jól csinálta-e. Azt mondtam neki, hogy egy átlagos ember az ő korában már halott, szóval egyértelműen átlag fölötti a teljesítménye

– viccelődött a lánya, Judith.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Greta kipróbált valami kalandos dolgot: a férjével még az 1970-es években egy házi készítésű csónakon áthajózták a La Manche csatornát, és eljutottak Lengyelországig.

Greta most azt tervezi, hogy a 100. születésnapját vadvízi evezéssel vagy sziklafalon való leereszkedéssel ünnepli.

(SWNS.com)

(Nyitókép: YouTube/SWNS TV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top