Szabadidő

Durva időjárás jön a fél országban, másodfokú figyelmeztetést is kiadtak

Tizenegy megyére adták ki a figyelmeztetést, kettőre másodfokút, mert a viharos szél hótorlaszokat emelhet.

Hófúvás miatt 11 megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre. Veszprém és Baranya megyében narancssárga, másodfokú a jelzés, mert a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Az előrejelzés szerint a Dunántúlon napközben egyre nagyobb területen számíthatunk hófúvásra, estétől pedig a középső országrészben is hordhatja a szél a havat.

A vastagabb hóval borított hegyvidéki területeken – különösen a Dunántúli-középhegységben, illetve a Dunántúl déli részén a nap második felében erős hófúvás alakulhat ki az a akár 65-70 kilométer/órás, viharos szél miatt.

Néhol még havazás is súlyosbítja az időjárást, de délig fokozatosan alábbhagy a hóesés. A legtovább északkeleten, északon eshet a hó, ott 3 centi lepel is kialakulhat.

Késő délutántól a déli, délkeleti területeken lehet hószállingózás, gyenge havazás, amely néhány centi havat hozhat. Este és késő este kisebb ónos eső is előfordulhat a keleti határvidéken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top