Szabadidő

Kitiltották az egyedül ebédelő nőket egy New York-i étteremből

Így akarják kizárni a kuncsaftokra vadászó prostituáltakat. Sokak szerint ez diszkrimináció.

Különös, sokak szerint egyenesen botrányos szabályt vezetett be egy előkelő olasz étterem New Yorkban: a menedzsment váratlanul megtiltotta, hogy a nők egyedül egyenek a bárnál. A hírek szerint erre azért volt szükség, hogy „felvegyék a harcot” a kuncsaftokra vadászó eszkortnőkkel.

Egy Clementine Crawford nevű nő A nap, amikor prostinak néztek címmel rövid írásban számolt be arról, hogyan szorították ki a törzshelyéről. Crawford rendszeresen ebédelt az Upper East Side-i Nello étteremben, míg egy nap a pincér közölte vele, hogy nem ülhet a pultnál. Mikor a nő visszakérdezett, miért nem, a pincér azt mondta, az új vezérelvek alapján senki sem ehet a bárnál. Végül vonakodva átült egy négyszemélyes asztalhoz.

Néhány nappal később azonban szemtanúja volt, ahogyan egy férfi jóízűen falatozik a bárnál – teljesen egyedül. Amikor újra rákérdezett a szabályozásra, kiderült, hogy csak a nőket tiltották ki, hogy kiszorítsák a eszkortlányokat. Crawford ekkor hívatta az üzletvezetőt, aki ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, kötötte az ebet a karóhoz.

Crawford szerint ez a diszkrimináció klasszikus példája. Szerinte az eset arra világít rá, hogy még mindig nagyon nagy utat kell megtennünk a teljes egyenjogúság eléréséig.

Címkép: iStock

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top