nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Befogták a tatabányai vérkecskét, amely rettegésben tartotta a várost

Befogták a tatabányai vérkecskét, amely rettegésben tartotta a várost

Öt ember kellett a jó erőben lévő állat befogásához.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

Hosszú éveken keresztül tartotta rettegésben Tatabánya lakóit egy egykori háziállat, Meki kecske. Az állatot azonban végre sikerült befogni – írja a Blikk.

A hét végén egy komplett befogó egységet szerveztek, a mentőakció a beetetés után kezdődött. Öt ember gyűrte le a kecskét, nehogy valakit megsértsen a szarvával.

A jó erőben lévő Mekit állatorvos vizsgálta meg, és kiderült, hogy nagyjából 10 éves lehet. A kecske egy állatfarmra került, mivel elég idősnek számít, és jobb, ha felügyelet alatt marad.

A kecske azután vált a város rémévé, hogy a Szelim-barlangnál élő gazdája egy tűzvészben életét vesztette, a kecskéi pedig a közeli erdőbe menekültek.

A három nőstényt hamar befogták, ám Meki – a nagy szarvai miatt – nem talált gazdára, és egyedül maradt a vadonban.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon