Szabadidő

Elmúlt a karácsony, de nem maradunk tennivaló nélkül: indul a farsangi időszak!

Jobb, ha tudjuk: bár úgy tűnhet, hogy a karácsonyi-szilveszteri időszak végével álmos, unalmas téli hétköznapok köszöntenek ránk, ez koránt sincs így. Vízkereszttel indul ugyanis a farsang!

Vízkereszt vagy más néven Epifánia napja január 6., amikor a keresztény egyház nemcsak Krisztus megkeresztelkedését ünnepli, hanem a napkeleti bölcsek, a három királyok ünnepét is tartja. Hagyományosan ettől a naptól indul a farsangi időszak, ami eltart egészen húshagyó keddig. Idén ez a nap március 5-re esik, két hónapunk van tehát álarcos, beöltözős bulikra, bálokra és egyéb mulatságokra.

Indul a farsang!

Rio a farsang örökös fővárosa

A leghíresebb és leglátványosabb bulira idén is Rióban lehet számítani a farsangi időszakban. Rio de Janeiro városában legszűkebb értelemben öt napig tart a karnevál, péntek délután a munkaidő végétől egészen következő hét szerdáig (2019-ben március 1-6. között). Ha azonban az ember részt vesz az előkészületekben, a szervezésben és a felvonuló kocsik építésében is, a karnevál egy teljes évig is eltarthat.

A brazil nagyvárosban először egyébként 1723-ban rendeztek ünnepséget a farsangi időszakban. A világ legnagyobb farsangi bulijának kikiáltott riói karneválon manapság pedig naponta 2 millió ember táncol, tombol, bulizik az utcákon.

Néhány jelmezötlet az idei farsangra 

Márciusig még persze sok idő van hátra, Rióig pedig elég sokat is kell utazni – de beöltözős, álarcos bulit a farsangi időszakban bármikor szervezhetünk mi is, akár a saját lakásunkban, ha úgy tetszik. Hogy megkezdjük a hangolódást, hoztunk is néhány képet, amelyekből ötleteket, inspirációt meríthetünk a saját jelmezünkhöz.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top