Szabadidő

Nagyot dobott a Black Mirror: te dönthetsz, hogy alakuljon a történet

A Black Mirror karácsony utáni epizódjában olyasmivel kísérleteztek, amit még nem sokszor láttunk sorozatban.

A nyomasztó, disztópikus történeteket bemutató angol sorozat, a Fekete tükör (Black Mirror) különleges epizóddal jelentkezett a két ünnep között. A Netflixen elérhető rész bizonyos pontjain a néző dönthet arról, merre kanyarodjon a cselekmény. Így többféle lehetséges végkifejlet is előállhat – az epizód lehet 40 perces és másfél órás is.

Charlie Brooker, a sorozat ötletgazdája annyit mondott a Bandersnatch című epizódról, hogy nehéz volt megcsinálni. A Netflix innovációs vezetője, Carla Engelbrecht kiemelte, hogy milliónyi különféle módon állhat össze a történet, ezzel a narratív gazdagsággal pedig a Black Mirror olyat mutatott a nézőknek, amit még sohasem láthattak. Az epizód főszereplője, akinek a cselekedeteit irányíthatjuk, a Dunkirkből ismerős Fionn Whitehead.

Forrás: Netflix

A websorozatok korábban is próbálkoztak hasonló, a videójátékokat idéző, nyílt narratívával. Az utóbbi évekből egy magyar sorozatra, a Chili vagy mangóra emlékszünk, amely ugyanezzel az ötlettel kísérletezett.

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top