Szabadidő

Hosszú Katinka: „Nagy küzdő vagyok”

Óriási csatát vívott a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság szerdai döntőiben Hosszú Katinka, aki előbb 200 méter pillangón tizenhárom század különbséggel nyert, majd 100 méter háton hétszázadnyi különbséggel második lett.

Egy ezüst- és egy aranyéremmel zárta a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság szerdai döntőit Hosszú Katinka, aki megnyerte a 200 méteres pillangót, 100 méter háton második lett.

„A pillangón az utolsó tizenöt méteren arra gondoltam, hogy ha nekem ennyire fáj, akkor neki (Kelsi Dahlia) még jobban. Az ilyen szoros versenyeken már elszáll minden taktika, stratégia, technika, csak a berögzült dolgok jönnek ki. Egyszerűen se kép, se hang, de én nagy küzdő vagyok ilyen szempontból, ezt hívom nindzsa finisnek, kis híján ordítottam egyet” – nyilatkozta az MTI-nek a háromszoros olimpiai bajnok.

Megjegyezte, elegendő volt számára a két finálé közötti, valamivel több mint egyórás pihenő, így 100 méter háton is százszázalékos állapotban ugrott a vízbe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I am who I am because of me. Az vagyok, aki vagyok magam miatt.

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

„Nagyon közel volt az arany, ezen kicsit meglepődtem, de ahogyan arra számítani lehetett, a tető mindenkit megzavart. Az utolsó pár méteren sajnos én is hozzáértem a kötélhez, ott talán többet is vesztettem, mint azt a hét századot, amivel kikaptam. Ugyanakkor nagyon örülök, mert háton mindenképpen szerettem volna dobogón végezni” – mondta a 29 éves úszósztár.

Hosszú Katinka, aki már 15 rövidpályás vb-aranyat szerzett, szerdán 100 méter vegyesen és 200 méter háton lesz érdekelt.

Kép: A nők 200 méteres pillangóúszásában aranyérmes Hosszú Katinka az éremosztáson a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 12-én. MTI/AP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top