Szabadidő

Hosszú Katinka saját magát is meglepte

A rövid pályás úszó-világbajnokság nyitónapján egy aranyéremmel kezdett.

Hosszú Katinka kedden óriási fölénnyel győzött a Hangcsouban zajló rövid pályás világbajnokság nyitónapján 400 méter vegyesen. A 4:21.40-es idővel alig két másodperccel maradt el élete legjobbjától (4:19.46).

Nyáron Glasgow-ban nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan sikerül visszahozni a formám, de nagyon jól érzem magam a vízben. Mondhatnánk, hogy az érzés nem számít, de nagyon is, hiszen tudom, van még bennem. Saját magamat is megleptem ezzel

–  nyilatkozta az MTI-nek a 29 éves Hosszú.

Hosszú Katinka hozzátette, hogy „kicsit biztonsági úszással” vágott neki a finálénak. A rövid pályán 14-szeres vb-győztes úszó kiemelte, még többet kell edzenie ahhoz, hogy tovább javuljon, ugyanakkor a sok negatívumtól eltekintve jót tett a szervezetének az idei pihenő.

Hangcsou, 2018. december 11.
Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás döntőjében nyert aranyérmével a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon 2018. december 11-én.
MTI/EPA/Roman Pilipej

„Ezt nem nagyon ismertem be eddig. Viszont most egyáltalán nincsenek fizikai fájdalmaim, ami kicsit furcsa, hiszen korábban sokat fájt a vállam, de erről direkt nem is akartam beszélni” – tette hozzá.

Hosszú Katinka szerdán a 100 hát döntőjében biztosan ott lesz – a délelőtti programban 200 méter pillangón kerülhet a fináléba –, és mint mondta, óriási „lutri lesz az a futam”.

Hosszú a harmadik legjobb idővel jutott a 100 méter hát döntőjébe, ebben a számban is címvédőként, valamint világcsúcstartóként érdekelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top