Szabadidő

Zajszimfóniát komponál a Magyar Zene Háza

Bárki beküldheti a kedvenc zaját, hogy aztán elkészüljön az ország zajszimfóniája.

Állj meg egy pillanatra, és fülelj, vedd észre a körülötted levő zajokat! Szinte minden pillanatban hangok vesznek körül, bárhol és bármikor izgalmas, különleges zajokba, ritmusokba ütközünk. A Magyar Zene Háza most mindenkit arra bátorít, hívja elő kreatív énjét, és videóban mutassa meg kedvenc zaját.

A beküldött zajokból aztán Dés András dzsessz-zenész közreműködésével elkészülhet az ország első zajszimfóniája. A zajműveket a zajszimfonikusok@zenehaza.com e-mail-címre vagy Instagramon a #zajszimfonikusok, #zeneháza hashtaggel várják a szervezők. A játékban részt vevők között négy darab Mojo Plus Bluetooth-hangfalat is kisorsolnak. A végleges zeneművet jövő év elején hallgathatja meg az ország.

A nagy fináléra december 16-án, 9.30-tól kerül sor a Budapest Music Centerben, ahol minden kis és nagy zajrajongó kipróbálhatja zajtehetségét Dés András vezényletével (Facebook-esemény). A dübörgő csörömpölést követően Róka Szabolcs mesemondó és a Virtuózok tehetségkutató verseny egyik győztese, Boros Misi koncertje fokozza a hangulatot.

A délelőtti program teljes ideje alatt az aulában hangszerkészítő kézművesprogram várja a családokat, de a világ számos izgalmas hangszere is megfogható és kipróbálható a hangszersimogató foglalkozáson, és pihentető zenés mesélés is várja a látogatókat.

A zajszimfonikusok csapatához magyar sztárok is csatlakoztak: Boros Misi, Palya Bea, Szalóki Ági és Fiala Borcsa kreatív zajalkotásai nemcsak szórakoztatóak, hanem ötletadók is lehetnek. Nézd meg a Magyar Zene Háza Facebook-oldalát, és inspirálódj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top