Szabadidő

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Szombaton jön a java.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A figyelmeztetés pénteken és szombaton is érvényben marad.

Az előrejelzés szerint az Északi-középhegységben péntek este csak helyenként fordulhat elő ónos eső, az éjszaka második felében azonban hidegfronti csapadékzóna érkezik, melyből szombaton a nap első felében nagyobb területen is hullhat ónos eső (elsősorban szintén az Északi-középhegységben).

A szombat délutáni órákban a csapadék itt havas esőbe, havazásba válthat, de síkvidéken csak néhol alakulhat ki lepelnyi hóréteg. A csúcshőmérséklet 1 és 9 fok között valószínű, és az északkeleti határvidéken lesz a leghidegebb.

Vasárnap napközben erősen felhős időre számíthatunk, de rövid naposabb időszakok is lehetnek. Északnyugat felől egyre több helyen várható eső és zápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 11 fok között várható.

Balogh Zoltán/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top