Szabadidő

Öt magyar film is versenyezhet az Oscar-díjakért

A Napszállta, a Ruben Brandt, a gyűjtő, az Ostrom, a Nyalintás nesze és a Solar Walk is versenybe szállhat a világ legjelentősebb filmes díjáért. Soha ennyi Oscar-esélyes alkotásunk nem volt még.

Öt hazai alkotás is ott lehet a 2019. február 25-i Oscar-gála esélyesei között, Nemes-Jeles László második nagyfilmje, a Napszállta a legjobb idegen nyelvű film, Mikorad Kristic Ruben Brandt, a gyűjtő című rajzfilmje a legjobb egész estés animációs film, Kovács István Diák-Oscarral jutalmazott diplomafilmje, az Ostrom a legjobb rövidfilm, Andrasev Nadja, a Nyalintás nesze és Bucsi Réka Solar Walk című kisfilmje pedig a legjobb animációs rövidfilm kategóriájában versenyezhet majd – írja az Infostart.

A hagyományoknak megfelelően a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben rendezett 91. Oscar-hála gála házigazdája Kevin Hart lesz. A 39 éves színész Jimmy Kimmelt váltja, aki 2017-ben és 2018-ban vezette a díjátadó ceremóniát. Hart egyike annak a maroknyi afroamerikai sztárnak, akiket – mint Chris Rockot, Whoopi Goldberget vagy Sammy Davis Jr-t – az elmúlt kilencven évben felkértek a műsor vezetésére.

Az Oscar-jelöléseket január 22-én jelentik be, a díjakat pedig február 24-én osztja ki a Filmakadémia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top