Szabadidő

Egy harmadikos kisfiú járta ki, hogy újra hógolyózhassanak a gyerekek

A kilencéves Dane Best húsz diáktársával együtt levélben kérte egy coloradói kisváros vezetőit, hogy töröljék el a téli mókázást tiltó, közel százéves törvényt.

Egy kilencéves kisfiúnak köszönhető, hogy a coloradói Severance-ben élő gyerekek újra önfeledten játszhatnak a hóban – írja az Abc News. A Range View általános iskola harmadik osztályába járó Dane Best húsz diáktársával együtt levelet írt a városvezetőknek, amelyben azt kérték, töröljék el hógolyózást tiltó, 1921-ben bevezetett törvényt.

Fotó: Unsplash

Dane a városházára is elment, hogy elmagyarázza a politikusoknak, miért kellene legalizálniuk a vidám hócsatákat. Szerencsére segítsége is akadt, Kyle Rietkerk polgármester-helyettes készítette fel, hogy sikeresen képviselhesse az ügyüket a testület előtt.

A kissrác december 3-án vetítéssel egybekötött prezentációt tartott a városi közgyűlés előtt. „A szakértők szerint azokat a gyerekeket, akik nem töltenek elég időt a szabadban, komolyan fenyegeti az elhízás, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, a szorongás és a depresszió – érvelt. – Mi, gyerekek azt szeretnénk, ha nyugodtan hócsatázhatnánk, anélkül, hogy megsértenénk a törvényt.”

Dane prezentációja remekül sikerült. Olyannyira meglágyította a zord városatyák szívét, hogy egyhangú szavazással azonmód el is törölték a szigorú törvényt. A szavazás után a fiú természetesen azonnal megünnepelte a diadalt, testvérével együtt ők voltak az első severance-i gyerekek, akik már aznap délután legálisan hógolyózhattak egy nagyot az utcán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top