Szabadidő

Nyolcadszorra telel itthon Matyi, az ásotthalmi gólya

Most a madárbarátok gyűjtést szerveznek, hogy idén is etethessék a madarat.

Idén nyolcadszorra is itthon tölti a telet Matyi, az ásotthalmi gólya, aki néhány évvel ezelőtt a „kocsmába járó” gólyaként vált ismertté a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság fotója nyomán – írja a Sokszínű vidék.

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook

Márton Vlad András, ismert madármentő ezt írta a szóban forgó fényképről a Facebookon:

A fotón látszik, hogy a kocsmába járás története onnan eredhet, hogy a fészek a kocsmával szembeni oszlopon van, mellette lakik az a család, akiknek udvarára ténylegesen bejár a madár. Matyi olyannyira bejár, hogy amikor kirepültek a fiókái az idén, megspórolta magának azt, hogy megegye a neki kínált ennivalót, s behordja a fészekbe, ehelyett odavezette a gyerekeit az udvarba, egyenek ott.

A gólyát évek óta egy helyi család eteti télen. Most abban reménykednek, hogy az idei tél nem lesz olyan kemény, mint a tavalyi, amikor Matyi kis híján megfagyott. A Facebookon egy gólyákkal foglalkozó zárt csoportban gyűjtést szerveztek a madár segítésére, a gólyáknak ugyanis rengeteg táplálékra van szükségük, pláne a nagy hidegek során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top