Szabadidő

Könyvesboltban fészkelte be magát egy fekete cica Szegeden – fotók

Állatvédők fogták be, most keresik a gazdáját.

Meglepő helyről, egy szegedi könyvesboltból hívták a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületét. Történt ugyanis, hogy a Szeged Plázában található Libriben dolgozók egy fekete macskát találtak reggel az üzletben. Az alkalmazottak megpróbálták befogni az állatot, de nem jártak sikerrel, a cicus mindig meglógott előlük, a polcokról is leverte a könyveket, amikor megpróbáltak közelíteni hozzá. A cica végül az egyik legfelső polc sarkában húzta meg magát.

Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

A könyvesbolt hívta a Szegedi Cicamentőket, akik azt tanácsolták, tegyenek úgy, mintha ott sem lenne, és majd zárás után befogják. Így is tettek, és a legtöbb vásárló észre sem vette a cicát. Zárás után az állatvédők könnyen befogták őt, hiszen addigra nagyon megéhezett.

Gyönyörű fényes szőrű, egészséges majdnem 6 kilós cica. Ő biztosan nem egy sima utcamacska. Kérjük kérdezősködjön mindenki, hogy a Pláza környékén az elmúlt napokban keresett-e valaki egy fekete megszökött cicát? Vagy látott-e plakátot, hogy keresik?

– írták az állatmentők a Facebookon közzétett bejegyzésükben.

A cica jelenleg az egyesület elnökének panellakásában van, eredeti vagy új gazdájára vár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top