Szabadidő

Kinevette a stewardess az ABCDE nevű kislányt

Közleményben kért bocsánatot a légitársaság.

Egy amerikai édesanya, bizonyos Traci Redford azzal vádolja a Southwest Airlines-t, hogy az egyik alkalmazottjuk szokatlan neve miatt kinevette, ezzel megalázta Abcde (!) nevű 5 éves kislányát (ejtsd: Ab-City).

Az anyuka beszámolója szerint amikor a felszálláskor átadták a kislány beszállókártyáját, hallották, ahogyan a légiutas-kísérő kinevette őket. A kislány állítólag meg is kérdezte az anyukáját, hogy miért nevetnek rajta. A stewie később azzal súlyosbította a helyzetet, hogy lefotózta és ki is posztolta az interneten a beszállókártyát.

Egy talkshowban alaposan körbejárták a témát, és megegyeztek, hogy nem volt szép dolog ez a légitársasági alkalmazott részéről. Az egyik résztvevő azonban azt is kifejtette, hogy szülőként nem kellene ilyen nevet adni a gyerekeknek – legalábbis ha nem akarjuk, hogy a gyerek egész életét végigkísérjék a hasonló incidensek.

A légitársaság az édesanya panasza után közleményben kért bocsánatot.

Az Index szerint egyébként 2014-ben 328 embert hívtak Abcde-nek, legelőször 1990-ben neveztek el így gyereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top