Szabadidő

Kifizetnél ezért a cipőért közel félmillió forintot?

A divattervezők nem riadnak vissza egy kis polgárpukkasztástól, de komolyan csodálkoznánk, ha az alábbi kreációt bárki büszkén viselné, miután kicsengette az árát.

A Huncutkában volt ilyen cipője a kislánynak” – mondta az egyik kolléganőm, miután meglátta a Maison Margiela luxusmárka legújabb lábbelijét. És valóban, a Fusion fantázianevű sportcsuka tényleg úgy néz ki, mintha a telek pincéjéből kaptuk volna elő a nagypapa kedvenc, fűnyíráshoz és fugázáshoz is előszeretettel viselt cipőjét. Vagyis inkább úgy, mintha egy fél falu nagypapáinak kedvenc cipőit bevágták volna egy darálóba, majd a cafatokból összeeszkábáltak valamit, amit nagy jóindulattal lehet cipőnek nevezni. Jól látható, vaskos ragasztócsíkok és fekete szigetelőszalag-darabok éktelenkednek a foltok határán, hogy igazán látványos legyen az „haute couture” barkácsolás.

Íme a Maison Margiela szuper drága cipője, a Fusion (Fotó: Maison Margiela)

A cipőfűző egy külön miniatűr műalkotás, amely úgy néz ki, mintha többször elszakadt volna, és ezeket a szakadásokat vaskos csomókkal szerelték volna meg. De még arra is ügyeltek, hogy a fehér (mű)bőr felületeket is kellően összekoszolják, elvégre milyen ciki lenne, ha kilógna a lóláb, hogy ezt a cipőt nem egy jobb sorsra érdemes alagsori suszter, hanem egy divatcég szabadította a világra.

Ráadásul az idei évben nem ez az első, hasonlóan botrányszagú darab, nemrég testvérlapunk, a 24.hu is írt a Golden Goose velencei márkáról, amelynek gyárilag eltépett, majd ragasztószalaggal megszerelt lábbelijét „mindössze” 530 dollárért vesztegették, vagyis szinte már-már röhejesnek mondható 148 ezer forintot kellett kifizetni érte, ami aprópénz a Maison Margiela művéhez képest.

Vajon ki fizet ki érte nagyjából félmillió forintot? (Fotó: Maison Margiela)

A Fusion ugyanis nem kevesebb, mint 1645 dollárba kerül, legalábbis amíg a készlet tart az amerikai Nordstrom üzleteiben. Ez mai árfolyamon azt jelenti, hogy több mint 473 ezer forintunkat kellene letenni a pénztárgép mellé, ha haza szeretnénk vinni a trash cipőt. A kérdés persze az, hogy ugyan miért tenne bárki ilyet?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top