Szabadidő

Felmelegedés követi a kemény mínuszokat

A jövő hét elején ismét fordul az időjárás.

A következő napokban megérkeznek hazánkba a kőkemény mínuszok. Hétfő este óta az ország több pontján is havazott, illetve továbbra is havazhat még szerda reggelig főként a Dunántúl, az Északi-középhegység és az Alföld északi részén. A mélypont az előrejelzések szerint csütörtökön és pénteken várható, ekkor hajnalban -3 és -8, napközben pedig -2 és +2 fok között alakul majd a hőmérséklet. Ám alighogy beköszönt a valódi téli időjárás, újabb felmelegedés vár hazánkra – árulta el Molnár László meteorológus a 24.hu-nak.

Szombaton (…) már érezhető lesz a tőlünk nyugatra kialakuló ciklon hatása, amely enyhe, óceáni légáramlatokkal hajtja ki a sarkvidéki hideget, a jövő hét elején megszűnik a fagy, +4-10 fok is lehet napközben, nyugaton a magasabb értékekkel

– mondta a szakember.

Molnár László szerint az időjárásunkat gyors és extrém változások határozzák meg a klímaváltozás miatt, ez pedig idővel egyre csak rosszabb lesz.

MTI/Vajda János

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top