Szabadidő

Szigorú szabályok szerint ajándékoz karácsonykor a brit királyi család

Három aranyszabálynak kell megfelelniük minden évben a királynő parancsára.

Ahogyan az év minden napján, úgy karácsonykor is merev szabályok kötik a brit királyi család életét. II. Erzsébet királynő különösen szigorú a karácsonyi ajándékozást illetően: ilyenkor három nagyon fontos szabályhoz kell tartaniuk magukat a családtagoknak – írja a Mirror.

A királynő és Fülöp herceg hagyományosan egy vidéki kastélyukban, a Sandringham House-ban töltik az ünnepeket. Itt maradnak egészen február elejéig, Erzsébet édesapja, VI. György halálának évfordulójáig. Ez idő alatt a karácsonyi díszítést is megőrzik.

Itt tartják az ajándékozást is. A családtagok szenteste pontban 6 órakor gyűlnek össze az úgynevezett vörös szalonban, hogy kinyissák az ajándékokat. A több évtizedes hagyomány szerint a családtagok a délután során csempészik be az ajándékokat a karácsonyfa alá. Az asztalnál pontosan meghatározott ülésrend várja őket.

Az ajándékokkal kapcsolatban 3 aranyszabály tartja magát a királynő parancsára:

  1. senki sem nyithatja ki az ajándékát, mielőtt az ajándékozást vezető Fülöp herceg erre engedélyt nem ad,
  2. minden ajándéknak olcsónak és viccesnek kell lennie,
  3. minél olcsóbb, annál jobb.

A brit királyi család tagjai évről évre megpróbálnak egymásra licitálni a lehető legképtelenebb ajándékokkal. Anna hercegnő például egy alkalommal egy fehér bőrből készült vécédeszkát ajándékozott Károly hercegnek, Diana pedig egy leopárdmintás fürdőszobaszőnyeget adott Sára yorki hercegnének.

MTI/EPA/PA/John Stillwell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top