Szabadidő

Áll a bál az NBA-sztár körül: transznemű szeretője vádolja zaklatással

Az amerikai profi kosárlabdaliga szebb napokat is látott sztárja állítólag megfenyegette egykori partnerét.

Amikor Dwight Howard 2004-ben a gimnáziumból egyenesen az NBA-be katapultált, sokan Shaquille O’Neal második eljövetelét látták benne, főleg, hogy a centert ugyanaz az Orlando Magic választotta elsőként a drafton, amelyik csapat 1992-ben ugyanígy tett Shaq esetében is.

Utóbbi, a most 46 éves legenda 4 bajnoki címmel, egy olimpiai arannyal vonult vissza, mint a sportág egyik megkerülhetetlen ikonja. Ehhez képest Dwight Howard – bár olimpiai aranyat ő is nyert 2008-ban, Pekingben – jelenleg épp a hatodik csapatát „fogyasztja”, miután sem Orlandóban, sem Los Angelesben, sem Houstonban, sem Atlantában, sem Charlotte-ban nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Ettől függetlenül a jelenleg a Washington Wizards játékosaként kosarazó Howard sokáig az NBA első vonalát képviselte, amíg sérülései miatt nem került kényszerpályára. A sport mellett látszólag mintaéletet élt, 2007-ben pedig kisfia született az Orlando Magic egyik táncosától, Royce Reedtől. Az erősen vallásos Howard akkor még szabadkozott is a médiában, hogy esküvő előtt ejtette teherbe barátnőjét.

Dwight Howard sötét oldala

A közvetlen, mindig mosolygós sportoló nagyon népszerű a rajongók között vidám természete miatt, valamint azért, mert nem szégyell magából bohócot csinálni akár egy reklám kedvéért, akár azért, mert beszállt valamelyik éppen folyó közösségi médiás őrületbe – annak idején például rendszeresen posztolt fotókat arról, hogy valahol éppen plankinget mutat be.

Dwight Howard egy időben az NBA egyik legnépszerűbb sztárja volt

A sajtó nem is nagyon foglalkozott vele, amikor 2014-ben a georgiai rendőrség nyomozást indított Royce Reed feljelentése nyomán, aki azt állította, hogy Howard bántalmazta közös gyereküket. A sportoló később beismerte, hogy szíjjal verte az akkor 7 éves gyereket, és azt mondta, gyerekkorában őt is hasonló módon fegyelmezték, ezért azt gondolta, „belefér”. Az ügyben Howardot nem ítélték el, igaz, volt barátnője polgári perben is bíróság elé állíttatta.

Dwight Howard szupersztárnak indult, de úton van a botrányhősség felé (Fotó: Getty Images)

A vallást és az erkölcsös életmódot egy időben gyakran hangsúlyozó Howardnak azonban nem a Braylon nevű kisfiú az egyetlen gyereke: a jelenlegi állás szerint a sportolónak összesen öt nőtől van öt gyereke, akik három különböző államban élnek.

„Kemény helyzet, nyilvánvalóan” – magyarázta Howard 2017-ben a Sports Illustratednek nyilatkozva. „Felelősségteljesebbnek kellett volna lennem. Elrontottam. Bűnbe estem. De nem fogok úgy tekinteni a gyerekeimre, mintha ők »hibák« lennének. Mindannyiuk egy áldás a számomra.”

Felrobbant a Twitter

A fentiekből látható, hogy Dwight Howard személyiségében bizony találunk önellentmondásokat. Mégis szinte az egész világot meglepte, amikor egy Masin Elijè nevű transznemű író az alábbi üzenetet írta ki Twitter-oldalára:

„Féltem megszólalni, de ma életveszélyesen megfenyegettek, miután szexuálisan zaklatott, fenyegetett és manipulált valaki, akit tiszteltem, a volt barátom, Dwight Howard NBA-játékos, valamint az ő tábora, köztük a LELKÉSZÉVEL.”

Elijè ezután több tweetben részletezi, hogyan alakult ki intim kapcsolat közte és a sportoló között, akivel állítólag egy nem hivatalos Instagram-fiókon keresztül tartották a kapcsolatot. Az író több képernyőképet és videót is közzétett Twitter-oldalán, amelyekkel állításait kívánja alátámasztani.

Elijè szerint Howard eleinte nagyon kedves és elbűvölő volt vele, amikor pedig városról városra utazott a kosármeccsek miatt, szinte minden este videochaten beszélgettek. Idővel aztán kiderült, hogy Howard másokkal is találkozgat, köztük egy transznemű prostituálttal, sőt állítólag rendszeres vendége különféle szexpartiknak is, ahol védekezés nélkül szexel másokkal. Howard a szembesítés után állítólag fizikai erőszakkal fenyegette meg Elijèt.

Egyelőre itt tart a történet, bár Elijèt többen meggyanúsították, hogy korábban hasonló módon próbálta meg hírbe hozni magát egy Playboy Carti nevű rapperrel is. Dwight Howard egyelőre nem reagált az ügyre, Twitter-oldalára pedig július óta nem került ki új tartalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top