Szabadidő

6 percre elállítja a lélegzetedet a világbajnok bűvész videója

A háromévente megrendezett világbajnokságon számtalan látványos trükköt mutattak be, de az alábbi videón látható mutatványra tényleg nincs más szó, csak az, hogy varázslat.

A World Championships of Magic nevű megmérettetést háromévente rendezi meg a nemzetközi bűvészszövetség, a Fédération Internationale des Sociétés Magiques (FISM), így nyugodtan tekinthető ez a bűvészek olimpiájának is.

Az idei megmérettetést Dél-Koreában tartották, ahol két kategóriában hirdettek győztest: színpadi (Stage) és úgynevezett „közeli” (close-up) mutatványokat bemutató bűvészek között keresték a legjobbakat, a YouTube-nak köszönhetően most pedig meg is tudjuk mutatni, hogy ki lett az utóbbi kategória világbajnoka.

A tajvani színekben induló Erik Chien nem akármilyen kártyatrükköket mutatott be, amelyek érthető módon nemcsak a közönséget, de a zsűrit is lenyűgözték.

Chien egészen ördögi módon bánik a kártyákkal, és bár, mivel videót látunk, az ember hajlamos lenne ügyes vágásra, esetleg számítógépes grafikai trükkökre vagy más jellegű digitális szemfényvesztésre gondolni, ne feledjük, hogy ugyanezt a mutatványt a helyszínen élő emberek nézték végig, közvetlen közelről. Mivel pedig Chien nem a színpadi kategóriában indult, ezért az is kizárható, hogy a mutatványban a háttérben megbújó, ügyesen álcázott asszisztensek segítették volna.

A videó hat és fél perc hosszú, ami internetes videókat tekintve szinte egy örökkévalósággal ér fel, azonban érdemes az elejétől a végéig végignézni, a fiatalember ugyanis olyan sebességgel halmozza egymásra egyik illúziót a másik után, hogy még fel sem fogtuk, mi történt, máris azon törhetjük a fejünket, hogy a következő trükköt vajon hogy hajthatta végre.

Az ingujjba rejtett kártyákat is el lehet felejteni, Chien ugyanis végig feltűrt ingujjal adja elő a mutatványait – érdemes figyelni viszont a mellényét, a kártyák mellett ugyanis a bűvész ruházata is látványos átalakuláson megy keresztül a trükksorozat közben.

A videót megnézve azt kell, hogy mondjuk, bár nem láttuk a többi indulót, de Erik Chien megérdemelten mondhatja magát 2018 világbajnok bűvészének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top