Szabadidő

Farkas Franciska filmje is a legjobbak közé jutott a mobilos filmek versenyén

Több ezer film közül válogatták ki a Mobile Film Festival 51 filmes mezőnyét. A versenyprogramba került Regős Ábel kisfilmje, a Bérlők és Klopfstein-László Bálint Cycle című munkája is.

A francia Mobile Film Festival koncepciója: 1 mobil, 1 perc, 1 film. Idén 51 film került be a versenyprogramba 19 országból. A verseny hívószava az volt, hogy „állj ki az emberi jogokért”. Magyarországot két film, a Bérlők és a Cycle képviseli.

A Bérlők rendezője Regős Ábel, főszereplői Farkas Franciska és Csányi Dávid, akik egy fiatal pár két tagját játsszák. A hősök lakást szeretnének bérelni, és csak a csattanóban derül ki, hogy ez miért is különösen nehéz feladat nekik.

A versenybe került másik magyar film Klopfstein-László Bálint Cycle-je. Ebben egy furcsa kislány ügyködik valamit tanítási óra közben, de hogy mit szeretne, csak a film végén derül ki.

Idén a Mobile Film Festival zsűrijében ül Amber Heard és a Casino Royale-ból ismerős Caterina Murino is, ők ketten már biztosan megnézik a mobillal forgatott magyar kisfilmeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top