Szabadidő

Hatnapos hosszú hétvége is lesz jövőre

Összeszámolta a jövő évi hosszú hétvégéket az Infostart, és bár nem lesz olyan sok belőlük, mint idén, akad köztük egy hatnapos is.

Idén rekordszámú hosszú hétvégének örülhettünk, eddig 8 ilyen hétvégén vagyunk túl, és még kettő hátra van. A Infostart gyűjtése szerint

idén még két ilyen, hat­na­pos mun­ka­hét lesz.

Egész pontosan december 1-jén és 15-én kell majd munkával töltenünk a szombatjainkat, de cserébe ötnapos lesz a karácsony: 24-e ugyanis hétfőre esik, így szombattól egészen szerdáig, december 26-ig nem kell munkába menni. Így lesz ez szilveszterkor is, ugyanis az év utolsó napja hétfőre esik, ezért a hétvége után két napig nem kell dolgozni, 2019 pedig háromnapos munkahéttel indul.

Forrás: Pixabay

2019-ben hét hosszú hétvégénk lesz

Soknak tűnhet, de meg sem közelíti az idei 10 hosszú hétvégét. A lap kiszámolta, hogy lesz egy hatnapos hétvége is, pont a karácsonyi időszakban. 2019. december 24. keddre esik, 25–26. ünnep, tehát a 27-ét, pénteket is hozzácsapják a karácsonyhoz, az sem lesz munkanap, vagyis keddtől vasárnapig egyetlen munkanap sem lesz. Emellett három háromnapos és három négynapos hétvégénk lesz, meg persze három szombat, amikor dolgozni kell majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top