Szabadidő

Már fagyhat a jövő héten, markáns lehűlés jön

Addig élvezzük ki az enyhe őszt!

Hidegebb levegő érheti el országunk térségét a jövő hét közepén – írja az Időkép. A legfrissebb előrejelzések szerint jövő csütörtöktől 15 fok alá esik majd a nappali csúcshőmérséklet, a hajnali órákban pedig több helyen fagyhat is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat valószínűségi előrejelzése szerint jövő szombaton már a 10 fokot is alig éri el a napi csúcshőmérséklet.

Addig azonban még több mint egy hét van hátra, és ez alatt az idő alatt tovább folytatódik a szokatlanul enyhe novemberi ősz. A jövő hét elején akár 20 fokos maximumok is lehetnek.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 18 fok között várható, csak az északkeleti megyékben és a nyugati határvidéken lehet ennél hidegebb, hol tartósan megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet. Máshol többnyire napos, fátyolfelhős idő várható. Késő este 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton reggel ismét terjeszkedik a köd és a rétegfelhőzet. Ennek területe napközben csökken ugyan, de a nyugati határvidéken és északkeleten nem mindenütt tisztul ki az idő. Máshol fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, néhol ködszitálás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, 14 fok alatti értékek a tartós(abb)an borult helyeken lehetnek.

Vasárnap ugyanez az időjárás folytatódik. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 0 és 9 fok között.

MTI/Czeglédi Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top