nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Meghalt Francis Lai

Meghalt Francis Lai

A zeneszerző nevéhez fűződik a Love Story zongoradallama.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

Nyolcvanhat éves korában meghalt Francis Lai Oscar-díjas francia zeneszerző. Az ő nevéhez fűződik a Love Story emlékezetes zongoradallama – írja a hvg.hu.

Francis Lai (Fotó: Facebook/Francis Lai)

Nizzában született, majd a húszas éveiben Párizsba költözött. Edith Piafot kísérte zongorán, és szoros kapcsolatba került Claude Lelouch rendezővel is, akivel csaknem 40 projekten dolgozott együtt.

Francis Lai halálhírét Nizza polgármestere, Christian Estrosi jelentette be. Megígérte, hogy a zeneszerzőről fogják elnevezni a város egyik emblematikus helyét.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon