Szabadidő

Kilenc óráig tartott a vonatút Pécs és Szombathely között, nem bírták a mozdonyok

A Pécs–Szombathely viszonylaton közlekedő vonat 4 óra alatt teszi meg a két megyeszékhely közötti 250 kilométeres távolságot, viszont most vasárnap ehhez 9 órára és három mozdonyra volt szükség.

Csak a harmadik mozdonnyal ért el Szombathelyre a Pécsről induló szerelvény, az amúgy négy óráig tartó, 250 kilométeres utazás most 9 órásra nyúlt. Hogy miért? Mert a vonat két mozdonyt is „elfogyasztott” az út alatt.

Az esetről a Bama egyik olvasója így számolt be:

„A vonat már Szombathelyen megtelt, és a hosszú út során tanulással múlatták idejüket a diákok. Babócsa után a mozdony lerobbant, küldtek egy mentesítő mozdonyt, ami Szentlőrincnél kigyulladt. Akkor már jóval elmúlt éjfél. Mindenki állt a peronon, volt, aki ismerősét hívta, aki eljött érte autóval, ők voltak a szerencsésebbek. Én körülbelül négyre kerültem ágyba.”

Illusztráció – MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A katasztrófavédelmet hajnali háromnegyed egykor értesítették, hogy füstöl a szombathelyi vonat mozdonya, de mire a szigetvári tűzoltók és a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szakemberei a helyszínre értek, addigra a mozdonyvezető a tüzet poroltóval eloltotta.

„Vasárnap este, röviddel fél 9 előtt, Péterhida-Komlósd állomáson egy Szombathelyről Pécsre tartó személyvonat mozdonya meghibásodott, a vonat nem tudta folytatni az útját. A szerelvény mihamarabbi továbbítása érdekében egy segélymozdony indult Pécsről, azonban Szentlőrinc állomáson a motortere kigyulladt. A mozdonyvezető eloltotta a tüzet a tűzoltóság kiérkezése előtt, személyi sérülés nem történt. A következő mozdony Mecsekalja-Cserkútról érkezett, a személyvonatot végül ez vontatta el Pécsre. A vasútállomásra 2 óra 18-kor érkezett meg a járat, 400 utassal” – írta a MÁV a Bama.hu-nak.

A gigakésésért egy forint kártérítés sem jár az utasoknak, mert arra csak a feláras, pót- és/vagy helyjeggyel igénybe vehető járatok késésekor formálhatnak igényt az utasok, viszont a Pécs és Szombathely közötti járat személyvonat volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top