Szabadidő

Freddie Mercury leigázta a mozikat: imádják a rajongók a Bohém rapszódiát

A Queen együttes legendás frontemberének életét feldolgozó életrajzi film készítői megnyugodhatnak, mivel már az első hétvégén megkeresték a forgatás árának majdnem háromszorosát.

A Bohém rapszódia című zenés életrajzi dráma jól startolt a mozikban: csak Észak-Amerikában nagyjából 50 millió dolláros bevételt ért el, ezzel a mostani premierfilmek között a legsikeresebbnek bizonyult a nyitó hétvégéjén. Világszerte 141,7 millió dollárnál áll, ami jó hír a filmet jegyző 20th Century Fox stúdiónak, ugyanis 52 millió dollárt költöttek a kissé hányatott sorsú film forgatására.

A Queen együttes történetét feldolgozó filmben a Mr. Robot című sorozattal ismertté vált Rami Malek keltette életre a 45 éves korában AIDS-ben elhunyt Freddie Mercuryt, azt pedig már az előzetesekből látni lehetett, hogy az átlényegülés majdnem tökéletesre sikerült, még ha kritikusunk szerint maga a film lehetett volna bevállalósabb is. Nem véletlen, hogy Maleket már az Oscar-esélyesek között emlegetik a jövő évi díjátadó előtt.

Rami Malek szinte kísérteties Freddie Mercury szerepében (Fotó: Fórum Hungary)

„A film eredményeit látva kijelenthetjük, a nézők számára érzelmi kérdés volt a Bohém rapszódia megtekintése, függetlenül attól, hogy mit mondtak a kritikusok” – magyarázta Paul Dergarabedian, a comScore médiaelemzője a CNN-nek adott nyilatkozatában. „Azok a rajongók vitték sikerre a filmet, akik elsősorban a Queen zenéjével és Freddie Mercuryval éreznek személyes kapcsolódást.”

A film kritikusai kiemelték, hogy az alkotás – amelynek eredeti rendezője Bryan Singer idő előtt távozott a produkcióból – nem igazán foglalkozik Mercury nyíltan vállalt melegségével, és az 1991-ben elhunyt énekes életéről sem mutat be olyan részleteket, amelyeket a Queen-rajongók eddig ne ismertek volna.

A Queen együttes frontemberének történetét bemutató Bohém rapszódia tarol a mozikban (Fotó: Fórum Hungary)

A Bohém rapszódia sikere a 2015-ben bemutatott zenei életrajzi filmhez, a Straight Outta Compton című alkotáshoz mérhető, amely az N.W.A. rapegyüttes történetét mutatta be, és amely nyitó hétvégéjén 60,2 millió dollárt kaszált az USA mozijaiban.

Az októberi bevételi rekordokat a Bradley Cooper és Lady Gaga főszereplésével forgatott Csillag születik, valamint a Tom Hardy nevével fémjelzett képregényfilm, a Venom segített beállítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top