Szabadidő

Minden éjjel köd lopózik az ország nagy részére

Éjszakánként köd, nappal viszont jó idő jellemzi az időjárást. 20 fok körüli csúcshőmérsékletekkel indul a november.

Szombaton fokozatosan csökken a felhőzet, az ország nagy részén fátyolfelhős időjárás várható, szűrt napsütéssel. Nyugaton, északnyugaton viszont tartósan megmaradhat az alacsony szintű rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között alakul, de az Alpokalján és a Kisalföldön ennél alacsonyabb értékek is lehetnek. Késő estére 10, 15 fokra hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Talaj menti köd a felvidéki Óbást közeléből fotózva 2018. október 6-án.
MTI Fotó: Komka Péter

Vasárnap éjszaka nagyobb területen köd képződik, amely délelőtt nagyrészt feloszlik, és ezt követően gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Hétfőn az éjszaka képződő köd megszűnése után többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10, a szelesebb tájakon 10, 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

Kedden az éjszaka képződő köd megszűnése után többnyire napos idő várható, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top