Szabadidő

Lenyelt egy pénztárcát a pécsi állatkert vízilova, 17 liter hashajtót itattak vele

A város összes patikájából felvásárolták a hashajtót, hogy megelőzzék a végzetes bélelzáródást.

Zöldségnek nézte és lenyelte a medencébe esett pénztárcát Bálint, a pécsi állatkert vízilova. Gondozói nagyon aggódtak érte, mert akár végzetes bélelzáródáshoz is vezethetett volna a mohósága. Végül úgy döntöttek, hashajtót etetnek a vízilóval, így három nap múltán viszontlátták az erszényt – számolt be az RTL Klub.

Az eset még nyáron történt, amikor egy kislány a pénztárcáját pörgette, és az beleesett a vízilovak medencéjébe. Bár általában nem szoktak idegen tárgyakat megenni, Bálint most mégis bekapta a tárcát.

Hiába engedték le a vizet a medencében, hátha meglelik a tárcát, minden jel arra utalt, hogy az állatban van. Ez azért nagyon veszélyes, mert a vízilovaknak hiába nagy a szájuk és a gyomruk, szűk bélrendszerükben könnyedén elakadhatnak az apróbb dolgok is.

A gondozók úgy döntöttek, hogy a rizikós műtét helyett nagy mennyiségű paraffinolajat, természetes hashajtót adnak az állatnak. Pécs összes patikáját megkeresték, így 17 liter jött össze, amelyet három napon keresztül adagoltak az állatnak.

A próbálkozás sikerrel járt, a pénztárca elhagyta Bálint testét. Ráadásul a tárca szinte sértetlenül távozott a vízilóból. Még a benne lévő 400 forinttal is el tudnak számolni, egyedül a cipzár hiányzik róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top