Szabadidő

Erre a székre van szükséged, ha igazán lusta vagy

Az emberi találékonyság nem ismer határokat, ez pedig különösen igaz a lustasággal kapcsolatban. Így jöhetett létre az alábbi szerkezet, ami tényleg annyira zseniális(an felesleges), hogy szavakat is nehéz találni rá.

A Lex nevű eszköz fejlesztői valószínűleg nem nagyon szeretnek álldogálni, de legalábbis, ha úgy érzik, hogy szeretnének leülni, akkor azt AZONNAL meg akarják tenni, még az első padig vagy vízszintes felületig sem szeretnének eljutni.

Az általuk bionikus széknek vagy ülést lehetővé tévő külső váznak, exoskeletonnak is nevezett Lex egy bizarr kiegészítő, amely első ránézésre szerszámövnek, esetleg két, a viselője derekára erősített jégcsákánynak tűnik. Csupán két apró mozdulatra és körülbelül 30 másodpercre van szükség, hogy mindez kétlábú ülőkévé változzon, amely akár egy 120 kilós embert is elbír.

A Lex széket egy derékszíj és két combra erősíthető pánt segítségével lehet magunkra erősíteni, az ígéret szerint pedig akár egész nap rajtunk lehet, mivel csupán alig valamivel több mint egy kilót nyom. Ha pedig már nem akarunk tovább üldögélni, a két láb egyszerűen visszahajtható, hogy ne akadályozzon a mozgásban.

A széket kifejlesztő Astride Bionix nevű cég közösségi adománygyűjtő oldalakon szedte össze a sorozatgyártáshoz szükséges összeget. Elmondásuk szerint a Lex lábait úgy alakították ki, hogy a rajtuk üldögélő ember combjai körülbelül 120 fokos szöget zárjanak be a törzsével, ezzel arra kényszerítve a felhasználót, hogy egyenesen tartsa a gerincét.

A Lex emellett egy különleges erőátviteli rendszert is tartalmaz, amelynek köszönhetően a hátizsákokat is kényelmesebben lehet viselni, ugyanis a zsák súlyának akár felét is képes a vállakról áthelyezni a törzsünkre.

A Lex akkor hasznos, ha egy teljes értékű szék nem férne el az asztal mellett (Fotó: Astride Bionix)

A különös széket utazóknak, szűk helyen dolgozóknak és olyanoknak ajánlják, akik gyakran szoktak például vonatokra várakozni. A négy színben kapható Lex már előrendelhető, az első darabokat várhatóan idén decemberben postázza az Astride Bionix. Aki nagyon szeretne egyet, annak azért mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a Lexért ugyanis 269 dollárt, vagyis több mint 75 ezer forintot kell fizetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top