Szabadidő

Egészen elképesztő dolog bukkant elő a Dunából az alacsony vízállás miatt – fotók

Rekordalacsony vízállás uralkodik éppen a Dunán, így olyan dolgok is felszínre kerülnek, amelyek eddig évtizedekig rejtve voltak. Vámosszabadinál is előbukkant valami a Dunából.

Egész különleges dolgokat találni a Dunában most, hogy a folyam vízszintje az eddig mért legkisebb értékek közelében vagy inkább alatta áll. Az esztergomi gátőr egy Szent István-kori ezüstpénzt és egy nyílhegyet talált, míg Vámosszabadinál egy egészen más jellegű dolog bukkant elő a Dunából.

Aki most sétál a Duna partján Vámosszabadinál, láthatja a második világháborúban megsérült, majd elsüllyedt hajó maradványait. Ezt itt:

A második világháborúban elsüllyedt hajótest a Duna árterében Vámosszabadi határában 2018. október 16-án. Az augusztus óta tartó csapadékszegény időjárás miatt a folyó vízállása a magyarországi szakaszon ismét az eddig mért legkisebb értékek közelében vagy alatta alakul a vízmércéken. MTI/Krizsán Csaba

MTI/Krizsán Csaba

Sajnos tragédiákat is a felszínre hoz a Duna, mint ahogy a Dunakeszinél egy évtizede eltűnt és azóta a vízben lévő autót és a benne lévő emberi maradványokat.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top