Szabadidő

Egyre több biztosító fizet járatkiesésekre is

Ahogy az elmúlt időszakban a korábbihoz képest jelentősen nőtt az egyéni utazások aránya, úgy értékelődnek fel az olyan utasbiztosítási kiegészítők, amelyek járatkésés, -törlés esetén azonnali segítséget nyújtanak.

Az elmúlt hetekben, hónapokban egyértelműen felértékelődtek azok az utasbiztosítási kiegészítők, amelyek például a járatkéséseknek, a járattörléseknek és azok folyományainak a költségét térítik meg –  írja hétfői számában a Világgazdaság.

A repülős utazásokra speciális szolgáltatásokat kínáló termékcsalád értékesítésének aránya évről évre nő, amit Lengyel Márk, az Európai Utazási Biztosító vezérigazgatója a légi utazások arányának növekedése mellett azzal is összefüggésbe hoz, hogy az egyéni utazások aránya is drasztikusan nőtt az elmúlt években.

Forrás: pixabay

Szabó Tamás, az Union Biztosító utasbiztosítási üzletágának vezetője közölte: a biztosító fő szolgáltatása ma még a poggyászkésés vagy járatkésés, -törlés miatti kényszerű várakozás esetén vásárolt termékek árának megtérítése. Fontos látni – hangsúlyozta Bodor Máté, az Aegon utasbiztosítási üzletágának vezetője és Vereczki András, az UNIQA igazgatója –, hogy ezek nem kiegészítők, hanem a magasabb kategóriájú utasbiztosítások szerves részét képező pluszszolgáltatások.

A Magyar Posta Biztosító 990 forintos biztosítási felárét automatikusan kifizeti az egyébként az utast a 261/2004/EK rendelet alapján megillető kártérítést, ha az ügyfél repülője több mint három órát késik, a járatot törlik, vagy túlfoglalás miatt nem tudott felszállni a repülőre.

Biztosítás híján ugyanakkor 20-40 százalékos sikerdíjért vállalja az ügyfelet megillető összeg behajtását egy erre specializálódó ügyvéd.

MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top