Szabadidő

A mosógép, amiről nem tudtad, hogy szükséged van rá

A különös szerkezet egészen speciális módon tisztítja a ruhákat, de akár ékszereket, babajátékokat, sőt fogkefét, evőeszközt, de még gyümölcsöt-zöldséget is megtisztíthatunk a segítségével.

A Sonic Soak nevű eszközt jobb szó híján nevezzük mosógépnek, annak ellenére, hogy első ránézésre köszönőviszonyban sincs a fürdőszobáinkban álló, alul-felültöltős, centrifugázás közben vidáman ugrándozó szerkezetekkel.

A Sonic Soak ugyanis egy hordozható tisztítóeszköz, amelynek lényege, hogy mosószer helyett ultrahang segítségével távolítja el a szennyeződéseket. A cucc egy vezérlő dobozból és az ahhoz vezetéken csatlakozó, szőlőzsír méretű fejegységből áll. Utóbbit kell bedobni a tisztítandó dolgok mellé egy lavór vízbe (ruha esetében egy kevés mosószerrel együtt) és már kezdődhet is a tisztítás. A vezérlőegységen lehet elindítani a programot vagy éppen beállítani az időzítőt, hogy meddig tartson a „mosás”.

A Sonic Soak vezérlője és a fejegység egy okostelefonhoz viszonyítva (Fotó: Sonic Soak)

Ultrahanggal mosni?!? Hát azt meg hogyan?

Az emberi fül számára nem hallható frekvenciatartomány a vízzel kombinálva érdekes jelenséget idéz elő: az ultrahang ugyanis apró, nagy nyomású buborékokat hoz létre a vízben, amelyek a szennyezett felületekhez érve elpattannak. Ez a miniatűr pukkanás pedig a nyomás segítségével szabályosan lerobbantja a szennyeződéseket a ruháról, ékszerről vagy épp a gyümölcsök héjáról. A kis eszköz másodpercenként 50.000 ultrahang-rezgést bocsát ki, ezzel éri el az alapos tisztítást.

A Sonic Soak fejlesztői az Indiegogo közösségi adománygyűjtő oldalon szedték össze a sorozatgyártáshoz szükséges támogatást. Elmondásuk szerint a hordozható „mosógép” ideális a selyem és csipkeruhák tisztítására, de akár cumisüvegeket, cumikat, a családi ezüstöt, szemüvegeket, ékszereket, vagy éppen edényeket és gyerekjátékokat is megtisztíthatunk a segítségével. Hordozhatósága miatt mi azt gyanítjuk, elsősorban a sokat utazó emberek körében válhat népszerűvé egy ilyen termék. Már csak azért is, mert a készlet ára 230 amerikai dollár, vagyis csaknem 65 ezer forint, szóval feltehetően a vastag pénztárcájú, világjáró üzletemberek fognak majd lecsapni a Sonic Soakra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top