Szabadidő

Mentális betegségéről vallott a The Stranger Things sztárja

A mentális egészség világnapján a színész sorstársait bátorította és felhívta a figyelmet a hasonló tünetekkel kapcsolatos stigmákra.

A világ nagy része a The Stranger Things Hopper seriffjeként ismerte meg David Harbourt, noha a színész már több mint 15 éve feltűnt a tévék képernyőjén, akkor még egy Law & Order epizód mellékszereplőjeként. Azóta viszont olyan alkotásokban szerepelt, mint a Túl a barátságon, a The Newsroom című sorozat, hogy a nyolcvanas években játszódó sci-fi szériáról ne is beszéljünk. A képregényrajongók is örülhetnek, jövőre érkezik ugyanis a megújult Hellboy, amelyben Harbour veszi át a pokolfajzat szerepét Ron Perlmantől.

Harbour nem csak alakítása miatt lett rendkívül népszerű, érdemes követni Twitter-csatornáját, ahol többek között azt mutatta meg a világnak, ahogy egy Greenpeace-akció keretében pingvinek előtt adja elő jellegzetes táncát. Tegnap pedig egy másik fontos ügyben is szót emelt.

David Harbournál 25 éves korában diagnosztizálták a bipoláris zavart (Fotó: Getty Images)

Minden évben október 10-én tartják a mentális betegségek világnapját, Harbour pedig maga is érintett, ugyanis sokáig küzdött az úgynevezett kettes típusú bipoláris zavarral. Erre a mentális betegségre hosszabb depressziós időszakok jellemzőek, mint az egyes típusúra.

A most 43 éves David Harbournál 25 éves korában diagnosztizálták a személyiségzavart, miután egy pszichiátriai intézetben kellett töltenie egy kis időt, egy mániás epizódot követően. A színész az eset során úgy érezte, képes beszélni valamilyen istenséggel. A színész sokáig gyógyszeres kezelést is kapott, azonban előfordultak olyan periódusok, amikor már nem volt erre szüksége.

Harbour tegnap az alábbi üzenetet posztolta Twitter-oldalára. Az üzenet magyarul így hangzik: „ma van a mentális egészség világnapja és ezen a napon emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy 17 évig küzdöttem a kettes típusú bipoláris zavarral. Felejtsétek el a szégyenkezést, fogadjátok el magatokat és a diagnózisotokat. Így is gazdag és sikeres életet élhettek, és lehet szavatok a kultúra alakításában. Szükségünk van rátok. Mindenkinek boldog, felelősségteljes gyógyulást kívánok!”

Az üzenet végére illesztett szívecskét ezúttal mi küldenénk David Harbournak, aki sokadszorra is megmutatta, hogy mennyire csodálatos ember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top