nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Élőben közvetítik, ahogyan a medvék felhizlalják magukat télire

Élőben közvetítik, ahogyan a medvék felhizlalják magukat télire

A nézők még szavazhatnak is a kedvencükre.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Október van, ami azt jelenti, hogy a medvék elkezdtek felkészülni a téli álomra. A medvék gyakorlatilag megállás nélkül csak esznek, hogy felhizlalják magukat. Több tucat kilogrammot – naponta átlagosan 1,5 kilót – is felszednek ilyenkor – írja a New York Times.

Ronald C. Modra/Sports Imagery/ Getty Images

Nincs ez másképp Alaszkában sem, ahol a Katmai Nemzeti Park őrei élőben közvetítik, ahogyan a barnamedvék lazacra vadásznak a hatalmas Brooks vízesésnél. Itt azonban még nem ér véget a móka. A parkőrök „versenyeztetik” is a medvéket: a facebookozók az élő közvetítés alapján szavazhatnak a héten a kedvenc medvéikre.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon