Szabadidő

4+1 könyvből készült film, amiket érdemes megnézni

A filmstúdiók ontják magukból a különféle könyvekből készült adaptációkat, amelyeket aztán a mozivásznon vagy a tévé képernyőjén láthatunk viszont. Összeállítottunk egy rövid listát azokról a klasszikusokról, amelyeket vétek lenne kihagyni.

Szerelmünk lapjai

Nicholas Sparks regénye a negyvenes évekbe repít minket vissza, ahol tanúi lehetünk két fiatal, Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) szerelmének és elválásának. A történet azonban nem ér itt véget, a sors többször összehozza őket, újra és újra felbolygatva életüket…

A Nora Roberts-filmek

Nora Roberts korunk legnagyobb romantikus regényírója: 225 mű kötődik a nevéhez, amik 2011 óta százhetvenhatszor kerültek fel a New York Times heti bestseller-listájának élére. Műveiben fontos szerepet tölt be a család, a humor, néhol a krimi, és az elmaradhatatlan romantika, ami sosincs eltúlozva. Stílusa magával ragadja az olvasót, aki egyszer ráérzett az ízére, már sosem engedi el. Aki kíváncsi, miért övezi ekkora figyelem és rajongás Nora Roberts alkotásait, az ragadjon a Sony MAX képernyőjére minden októberi szombat délután hét órakor, ahol az Északi fény, a Csendes holtág, a Délidő és A múlt titkai filmadaptációit élvezhetjük.

Faye Dunaway és Jerry O’Connell a Csendes holtág című Nora Roberts-adaptációban (Fotó: SONY)

Elfújta a szél

Az Elfújta a szél című 1939-es klasszikusban az amerikai polgárháború idején járunk. Scarlett O’Hara (Vivien Leigh), egy déli ültetvényes fiatal, gyönyörű lánya a szomszéd birtok ifjú örökösébe, Ashley Wilkesbe (Leslie Howard) szerelmes. Ashley azonban mást választ, Scarlett viszont továbbra is azon van, hogy a férfi közelében maradjon, és végül visszahódítsa: első házassága és későbbi költözése is ezt a célt szolgálja. Scarlett egész életét így éli le, és végül későn veszi észre, hogy eltaszítja magától azt, akivel igazán boldog lehetne. 

A Bridget Jones-filmek

A nagy adag öniróniával és humorral átitatott alkotások a mai nők számára talán legaktuálisabb problémákat feszegetik: karrier és párválasztás a harmadik X-en túl, munkahelyi viszonyok, az együttélés nehézségei és a gyerekvállalás. Bridget Jones (Renée Zellweger) életét a harmincas évei elejétől követhetjük, ahogy partnerek és munkahelyek közt lavírozva próbálja elérni a boldogságot és aktuális céljait.

P. S. I love you

Ha egy igazán megindító történetre vágysz életről, halálról, a gyászról és a továbblépésről, a P.S. I Love You-t neked találták ki! Garry (Gerard Butler) betegség miatt fiatalon hal meg, magára hagyva Hollyt (Hilary Swank), a feleségét. Holly a történtek után teljesen összeomlik, Garry harmincadik születésnapján azonban levelet kap nem mástól, mint elhunyt férjétől, aki a halála előtt több üzenetet is írt neki. Időről időre érkeznek az írások, segítve Hollyt: hogyan tud felállni és megtalálni a boldogságot, amit korábban Garry mellett érzett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top