Szabadidő

David Attenborough: meg kell állítani a népességnövekedést

Új, Dynasties című természetfilm-sorozata kapcsán David Attenborough kijelentette: véget kell vetni a populáció növekedésének, mielőtt késő lesz az emberiségnek.

Hamarosan műsorra tűzi a 92 éves David Attenborough új természetfilm-sorozatát a BBC, erről magunk is beszámoltunk korábban. A napokban felkerült viszont az internetre a Dynasties előzetese is, az ismert tudóst pedig beszélgetésre hívták BBC Newsnight című műsorba.

Itt David Attenborough több témát is érintett, kitért a világot elárasztó műanyaghulladék problémájára, beszélt a vegetarianizmusról és a népességnövekedésről is. Utóbbi szerinte a legsúlyosabb gond, amivel az emberiségnek szembe kell néznie.

Sir David Attenborough – forrás: Andrew Toth/Getty Images

Úgy látja, meg kell állítani a népességnövekedést, mert egyre több olyan ember lesz majd a földön, aki hozzá hasonlóan hosszú életet él majd. A tudós szerint bár a népességnövekedés, akárcsak az állatvilágban, egy idő után szabályozni fogja önmagát, elképzelhető, hogy addigra az emberiségnek már késő lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top