Szabadidő

Így törhettek fel 50 millió Facebook-fiókot

Újabb botrány a Facebooknál, tömeges adatlopás történt a közösségi oldalon.

50 millió Facebook-felhasználó oldalához szerezhettek hozzáférést hekkerek – számolt be az RTL Klub. Az ismeretlen hekkerek három biztonsági rést kihasználva tömegesen szerezhették meg  felhasználók adatait. Azok lehetnek főleg veszélyben, akik az elmúlt időszakban a „Megtekintés mint” funkciót használták.

Mint a Facebook alelnöke elmondta, ismeretleneknek sikerült kiszúrniuk olyan biztonsági réseket, melyeken keresztül legalább 50 millió facebookozó adatlapját törhették fel. Emiatt nemcsak őket, hanem biztonsági okokból további 40 millió felhasználót léptettek ki a rendszerből. Minderre azért volt szükség, hogy megóvják az adataikat.

Magyarországon is sokakat dobott ki a rendszer péntek este.

Az RTL Híradó által megkérdezett közösségimédia-szakértő szerint azoknak, akiket kiléptetett az oldal, érdemes mihamarabb lecserélniük a jelszavukat. 

A Facebook bejelentése szerint a hackertámadás olyan szolgáltatásokat is érinthetett, amelyekre a felhasználók a Facebook-fiókjukon keresztül szoktak belépni, így például Tinder-, Spotify- és Instagram-fiókokat is.

Azt, hogy a hackerek pontosan milyen adatokat szereztek meg, egyelőre nem tudni. A Facebook közölte, a biztonsági hibát azóta kijavították, és feljelentést tettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top